zondag 1 november 2009

Marrons glaces

Hiernaast zien jullie tamme kastanjes het ingredient voor Marrons Galces. Dat zijn gekonfijte kastanjes. In de boeken van Joop Ter Heul wordt er ook al over gesproken al een zeer smakelijke delicatesse. Welnu mijn zijbaasje had door dit gegeven de kolder in haar koppie en struinde het hele internet af naar Marrons Glaces. 
Eindelijk vond zij een delicatesse webwinkel in BelgiĆ« en daar bestelde zij haar marrons glaces. Nu inmiddels ruim een week geleden. Je zou er trouwens aardig wat brokjes voor kunnen kopen! Afijn, nog enige trubbels met de creditcard maar nu loopt de bestelling dan toch. Een jammer feit dit weekend kon zij er nog niet van genieten want zij worden mogelijk pas volgende week afgeleverd. Niet getreurd , gisteren deden zij boodschappen in Kleve en daar kwamen zij rauwe tamme kastanjes tegen. Nu wemelt het internet van recepten voor Marons Glaces dus het zijbaasje dacht dit kan ik ook en kocht en kilo. Vanmorgen vroeg zat zij de kastanjes ijverig te pellen. Daarna 20 minuten koken in licht gezout water en dan het tweede velletje er voorzichtig af pellen. Het pellen van het eerste schilletje kostte haar al een paar wondjes op haar vingers maar zij ging stug door.  Na het koken begon zij het tweede velletje eraf te peuteren en toen begon het gelazer. De tamme dingen braken in stukken en verpulverde onder haar handen. Tja zo krijg je geen mooie marrons glaces. Na tien van de tamme dingen gaf zij met een kreet en moed op.  Kastanje puree ging het ook niet worden want toen zij aan die tamme dingen geroken had en constateerde zij dat de geur haar niet kon bekoren. Resultaat een zak gekookte kastanje nog deels in tweede vel in de vuilnisbak en het niet gepelde deel ligt nu als decoratie op een schaal. ( zie foto)
Nu hoop ik maar dat die dure tamme dingen uit Belgiƫ beter zullen samen anders is het zo zielig.

Geen opmerkingen: